Mine sanger

Gitarspiller_JanSchwenche

Min høyre side var svekket etter hjerneslaget. Finmotorikken i hånden har jeg trent opp med gitarspill og tanker og følelser har jeg fått ned i form av sangtekster. (Foto: Budstikka)

Jeg har alltid spilt gitar og skrevet sanger. Men etter hjerneslaget har musikken også blitt en viktig del av min rehabilitering. Det er med stor glede at jeg har opplevd at sangene mine også kan bety noe for tilhørere som jeg deler mine tanker med på foredrag og konserter.
Du finner noen av sangene mine i mp3-format og noen av tekstene på denne siden.

MINE TANKER FANT IKKE VEIEN TIL PC’EN

Jeg prøvde lenge å skrive ned mine tanker på pc’en. Men ordene jeg hadde i hodet fant ikke veien til fingrene og tastaturet. Det var som det manglet en kobling mellom meg og maskinen. Jeg var på vei til å gi opp…

MEN JEG KUNNE SYNGE MINE TANKER

33

«Nå er tiden inne» handler om å tørre å ta det første skrittet. Og for å nå over elven uten bro må du nødvendigvis bli litt våt. Du finner 14 sanger på platen.

Det var merkelig – og en lettelse – da jeg fant ut at jeg kunne synge en linje noen ganger og så skrive det hele ned på pc’en. Det var altså denne kreative vrien som skulle til for at jeg kunne skrive ned mine tanker.

KANSKJE SANGENE OGSÅ KAN HJELPE ANDRE?

Når jeg holder foredrag krydrer jeg innholdet med noen av mine sanger. Og jeg holder rene konserter. Mange har spurt om å få tekstene etterpå. Det synes jeg er bare hyggelig. Derfor finner du mange av tekstene mine på denne siden.

TRENTE OPP HØYREHÅNDEN MED GITARSPILL

Min høyreside var svak etter hjerneslaget. Jeg haltet ikke, men hele høyresiden kriblet og «sov». Høyrehånden våkner jeg fremdeles av nesten hver natt, med antydning til krampe og prikking. Det er mange «kjedelige» måter å trene hånden på. Jeg har vært så heldig å ha gitaren som mitt treningsapparat. Jeg håpet å bli halvparten så god til å spille gitar som før. Nå er jeg bedre enn noensinne. Hurra, det hjelper å trene når treningen blir en lek.

DSC_0568

Du kan bestille CD av meg: jan@hodethalter.no. Pris: Kr. 220,- inkl 20 siders booklet med tekstene og forsendelse. Musikken finnes også digitalt på Spotify, Wimp og Itunes. Her er en felles link: http://phonofile.link/jan-schwencke-for-store-sko

NÅ FINNER DU SANGENE MINE PÅ EN CD OG DIGITALT

30. mai 2015 hadde jeg releasekonsert sammen med 7 andre musikere på Kulturhuset Stabekk Kino. De 14 sangene finner du på en CD du kan bestille av meg på jan@hodethalter.no. Den koster kr. 220,- inkludert en 20 siders booklet med tekstene og utsendelse. Du finner også musikken digitalt via Spotify, Wimp og Itunes. Følg følgende link: http://phonofile.link/jan-schwencke-for-store-sko

MUSIKKVIDEO TIL SANGEN «FOR STORE SKO»

Fotograf John Lerskau (Lerskau Multi Media) har vært ansvarlig for produksjonen av musikkvideoen til sangen «For store sko». Du finner den på YouTube på denne linken: http://www.youtube.com/watch?v=-SnGmQRka74&feature=youtu.be

BOOKING

Ønsker du å bestille en konsert, kan jeg tilby dette alene eller sammen med noen av mine musikere. Skriv en mail på jan@hodethalter.no så kan jeg sende et tilbud.