mestring

Filmen om Jan: «Kunsten å mestre livet når hodet halter» (ca 10 min).

Jan synger på foredrag Filmen viser hvordan jeg har benyttet kreative teknikker, som å skrive egen musikk og tekster, for å forstå min egen «usynlige verden» og finne veien frem til et liv med god livskvalitet, men med begrenset kapasitet. Å holde foredrag ved hjelp av egen musikk og bruk av visuelle hjelpemidler har gitt meg en spennende hverdag. Min leveregel er blitt: «Utsikten er ikke alltid best fra den høyeste toppen».

Filmen finner du her: https://www.youtube.com/watch?v=znopRjF9q6E&t=6s

 

4 tanker om “Filmen om Jan: «Kunsten å mestre livet når hodet halter» (ca 10 min).

  1. En flott film av deg. Jeg var så heldig og få møte deg på Sunnaas når min sønn Jørgen var der. Veldig lærerikt og høre dine foredrag, vi lærte mye av deg. Håper vi får anledning til og møte deg neste gang Jørgen skal tilbake på Sunnaas.

  2. Hei Jan. Har fulgt dine innlegg en tid etter at jeg ble gjort oppmerksom på denne nettsiden hos Kim, som også jeg går til. Interessant og gjenkjennbart å lese din beskrivelse av hvordan (hver)dagene har forandret seg noe etter en tid med hjemmeøvelser.

    Har selv holdt med tilpassede øvelser siden februar i fjor, og kan i dag si med sikkerhet at det har vært noe som kan kalles fremskritt; selv om det jo må sies at det er veldig vanskelig å beskrive og definere nøyaktig når og hvordan disse framskrittene fortoner seg; jeg lever tross alt ikke et parallelt liv som uskadet og som jeg kan sammenlikne med.

    Det som ikke er subjektivt men heller vitenskapelig, nøyaktig og ikke minst repeterbart over tid, er testene som gjøres på nevrologisk avdeling på Klinikk for alle på Sola. Her har jeg vært gjennom de samme testene med de samme apparatene, og blitt målt slik jeg er akkurat i det øyeblikket jeg er der, mange ganger. Og tallene viser det samme som jeg føler på kroppen; at det er framskritt. Det gjør blant annet at motivasjonen til å fortsette med øvelsene vokser, samtidig som det gir en tilfredshet i å vite at en faktisk kan gjøre noe med slike skader, på tross av alt.

    En annen indikator på hvordan det går er journalen som føres under hver konsultasjon. Den har vist seg fungerer meget bedre enn hukommelsen min på hvordan det faktisk står til, og har således vært et nyttig verktøy i denne sendrektige og langdryge prosessen som jo også du er inne i. Skal bli interessant å følge med videre…

  3. En oppløftende film for meg, og sikkert for mange andre slagrammende. Fikk selv lillehjerneslag høste 2014, har hatt fremskritt men ikke så mye som jeg selv hadde håpet på. Vil også etter å ha sette denne filmen prøve å få et opphold på Sunnaas.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s