mestring

Susanne skal trene opp høyrehånden ved å lage et stort lappeteppe.

DSC_0004b

Etter hjerneslaget trenger Susanne å trene opp funksjonen i høyrehånden. Hun har valgt å lage et stort lappeteppe, noe som både er lystbetont og nyttig. Dette gjør at motivasjonen er på topp. Nå skal jeg blogge videre om hennes prosjekt.

Jeg er likemann* for Susanne. Hun bor i Bærum, er gift og har en liten sønn. For snart et år siden fikk hun hjerneslag. Hun har ikke store fysiske utfordringer, men høyresiden hennes er svakere enn før. Særlig høyrehånden trenger opptrening. Hun vet hun burde bruke den mer enn hun gjør, men det blir ofte lettere for henne å bruke den venstre.

Som likemann prøver jeg å motivere henne til å mestre hverdagen bedre, og møter henne til en prat hver fjortende dag. Hun ønsker å bruke høyrehånden mer, derfor konsentrerer vi oss om dette fremover. Det er viktig at hun velger å gjøre noe som er lystbetont. Hvis det i tillegg er nyttig er det enda lettere å motivere seg.

«JEG VIL LAGE ET STORT SENGETEPPE!»
En dag sa Susanne at hun ville lage et stort sengeteppe til hytta – et lappeteppe. Det var tydelig at denne ideen virket motiverende på henne. Arbeidet vil ta tid. Hun må velge ut stoffbiter, planlegge helheten, bli «venn» med symaskinen igjen og ha fokus over tid.  Og ikke minst – greie å gjennomføre prosjektet, som vi skal synliggjøre gjennom denne bloggen.

HÅPET ER AT BLOGGEN GIR EKSTRA MOTIVASJON
Da jeg presenterte ideen om å blogge om prosjektet til Susanne, var hun med en gang positiv. Så nå blir det jevnlige innlegg om hvordan arbeidet skrider frem. Stoffbitene er på plass, nå er det bare å finne frem symaskinen. Nå kan slekt og venner følge arbeidet og forhåpentligvis gi positive tilbakemeldinger underveis. Så følg med!

*HVA ER EN LIKEMANN? 
Jeg er medlem i Landsforening for slagrammede, LFS. Som likemann har jeg gjennomgått et kurs i regi av Handikapforbundet. Jeg kan nå bistå andre som har opplevd noe av det samme som meg selv. Likemannsarbeid skal være en hjelp til selvhjelp. En forutsetning for å være likemann er at jeg har bearbeidet egne opplevelser og erkjent og tilpasset meg min nye livssituasjon. Som likemann for Susanne er det hun som bestemmer hva hun ønsker hjelp til. Jeg tror og håper jeg kan ha erfaringer som kan være til hjelp for henne. (Du finner flere likemenn i LFS ved å klikke her).

En tanke om “Susanne skal trene opp høyrehånden ved å lage et stort lappeteppe.

  1. Heia Susanne 🙂 Sist tirsdag hadde vi «symøte» Susanne jobbet jevnt og trutt! Jeg tror faktisk at hun aldri har vært så produktiv på noe symøte før:) Så dette lover bra:) Det blir artig å følge med her også 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s